Naša priča

Papa’s clay plod je napora i znanja jednog profesora i tehnologa koji je svoj život posvetio nauci i proučavanju polimera.
Zbog svog iskustva, ideje i posvećenosti napravio je najkvalitetniji proizvod za ljude.
Od odvojenih segmenata (nauka, umetnost, dizajn, hobiji …) Preko 20 godina iskustva, zadovoljni korisnici samo su neki od dokaza kvaliteta. Stoga nastavljamo da idemo njegovim stopama …

Od rođenja ideje, uključujući tehnološki razvoj, testiranje i saradnju sa umetnicima radimo srcem.
Nadamo se da ćete uživati u korišćenju naših proizvoda onoliko koliko smo mi uživali u njihovoj izradi.

Clay World osnovana je 1997.godine i od tada je postala vodeći proizvođač masa za oblikovanje i gline za modeliranje u ovom delu Evrope. Ideja je bila da se napravi potpuni ekološki proizvod, netoksičan i stoga adekvatan za sve uzraste i primenu.
Posebno za školsku i predškolsku decu. To je rezultiralo stvaranjem novog jedinstvenog koncepta nove polimerne gline, koji je otvorio put ka formiranju cele palete proizvoda koji se mogu koristiti i u umetnosti, kao namenska pomoć u obrazovanju.
Naši proizvodi mogu se naći u širokom spektru poslova, od umetnosti i hobija do promocije obrazovanja i izgradnje.
Stalnim razvojem naše tehnologije povećavamo proizvodnju masa za oblikovanje kao i svih drugih proizvoda, neprestano proširujući naše tržište.

Naš tim

Drugi o nama:

Angenia creations, umetnik skulpture u Italiji

Sviđa mi se Papa’s clay jer, kada je pečena, veoma je otporan i elastična. Zbog toga mi dozvoljava da se igram više sa kompozicijom i upotrebu vrlo tanki listova. Papa’s clay jako je laka za rad i mogu lako da oblikujem sa njom teksture, kao i da ih obojim.

Dr um. Davor Dukić, docent FLU u Beogradu

SculpturePro, vajarski plastelin je jedan od retkih, kvalitetnih i pristupačnih proizvoda na našem tržištu koji je dostupan nama umetnicima i profesionalcima u modelovanju. Većinu skulptura manjeg i srednjeg formata izvodim upravo koristeći SculpturePro jer dozvoljava oblikovanje delikatnih detalja a strukturalno je veoma postojan materijal, koji ne menja fizičke osobine. Zahvaljujući tome, nisam limitiran vremenom rada na skulpturi i sušenjem materijala. Moja iskrena preporuka za svakog ko želi da unapredi svoj rad na modelovanju!

Diana archidee, profesorka umetnosti i dizajnerka nakita od polimerne gline

Papa’s Clay volim pre svega jer se lako oblikuje – nije lepljiv , ima neodoljivu i jedisntvenu teksturu i mogu da ga oblikujem bez rukavica. Uz to, na površini ne ostaju otisci prstiju. Boje su žive i razmere ostaju iste i nakon pečenja. Sve ove osobine Papa’s Clay polimerne gline olakšavaju mi pravljenje nakita najrazličitijeg dizajna. Lako se boji, pa završne detalje – pa i najsitnije – mogu da dodam posle termičke obrade.

Marko Lovrenski, umetnik polimernom glinom

Nalazim da je Papa’s clay lako uslovnjena sa svetlim bojama čak i nakon pečenja. Ne prlja se i čak nakon 15 minuta od pečenja ostaje fleksibilna, ali izdržljiva. Absorbuje i drži razne vrste boja dobro, nema alergena i nalazim da je odlična čak i za one sa osetljivom kožom.

Mia Miha, skulptor

Volim da radim sa Papa’s clay jer se oblikuje. Sviđa mi se njegovo tekstura koja se može savršeno obojiti.

Ginger Davis Allman

Jedna od najpoznatijih učitelja i poznavaoca polimerne gline na svetu Ginger Davis Allman ,

ocenjuje ‘’Papa’s clay ‘’ glinu u svom tutorialu stavljajući naš proizvod među 7 najpoznatijih brendova na svetu .

Njeno mišljenje možete pročitati OVDE.